Vlaams Belang verbaasd over verbazing

Vlaams Belang roept Vlaams Parlement op tot actie

“Het is verbazend dat in Vlaanderen zo verbaasd wordt gereageerd. Het ‘non’ dat gisteren door het cdH werd gegeven op de informateursnota van Bart De Wever is het zoveelste bewijs dat we dringend uit het Belgische denkpatroon moeten durven stappen en resoluut moeten kiezen om elk onze eigen weg te gaan. Het cdH is niet verkozen om Vlaanderen zijn zin te geven maar voor het tegendeel.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans in een reactie op het mislukken van de onderhandelingen over een centrumrechtse federale regering.  

Ook los van elke Vlaams-nationale overtuiging kan men niet om het feit heen dat het afspringen van de informatieopdracht van Bart De Wever duidelijk maakt dat België geen democratie verdraagt. Ondanks de knieval van de N-VA – waarbij àlle communautaire en zelfs sociaaleconomische beloften werden ingeslikt – was de afwijzing van de informateursnota door de Franstalige christendemocraten allesbehalve verrassend. Het déjà-vu gevoel met 2007 en 2010 is treffend.

Het is evident dat het cdH hiermee de PS in de stijgbeugels zet en daarmee het signaal van de Vlaamse kiezer compleet negeert. Terwijl Vlaanderen op 25 mei weliswaar zeer vaag en omfloerst koos voor meer autonomie en een welvarender en concurrentieel Vlaanderen, regeert de Franstalige reactie daarop het land.

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse partijen dan ook op zich niet langer neer te leggen bij de dictaten van de Franstaligen en eindelijk de nodige stappen te zetten richting Vlaamse onafhankelijkheid.

Hiervoor dient:

  • Het nieuwe Vlaams Parlement de soevereiniteit van Vlaanderen uit te roepen
  • Vlaanderen de scheidingsgesprekken met Wallonië op te starten.
  • Vlaanderen zijn onafhankelijkheid af te kondigen, in goed nabuurschap met Wallonië en de wereld.

Alleen zo kan Vlaanderen het beleid voeren waar de Vlamingen om vragen. Immers: wie na gisteren nog steeds gelooft dat binnen België eerbare compromissen mogelijk zijn, gelooft wellicht ook nog in Sinterklaas.

Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Chris Janssens
Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement

Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...