Verslag districtsraadcommisie van 12 Mei

Maandag 12 mei vond de districtsraadscommissie van de Hobokense districtsraad plaats.
U kan hier zoals naar maandelijkse gewoonte het relaas vinden.

De commissie begon met een uiteenzetting op de retributie-reglementen omtrent het verhuren van zalen in Kasteel Sorgvliedt aan derden.

Op mijn vraag of er bepaalde zalen zoals onder andere de zaal waar op de hoogste verdieping recepties gehouden worden, gebruik kan gemaakt worden door politieke partijen of organisaties, werd negatief geantwoord.
Als reden werd gegeven dat in het gebouw administratieve diensten van het district gevestigd zijn en dat er in het reglement staat dat organisaties met een politieke en-of religieuze er geen evenement mogen houden om te neutraliteit van het district te bewaren.
Het gebouw aan de overkant van kasteel Sorgvliedt, met name de Orangerie, kan daarentegen wel gehuurd worden door politieke partijen en organisaties, waarvan akte.

Na deze uiteenzetting met de vragenronde, werd dan de agenda afgewerkt. Die bestond uit een aantal A-punten en traditionele B-punten.
Als afsluiter van de commissie had ik als fractieleider nog drie extra punten laten toevoegen.
Deze handelden over het buitenspel zetten van de DR, een over de veiligheid van de bezoekers aan de markt wanneer ze door een evenement moeten stand nemen aan het Broydenborgh park.

Als laatste een punt over de aanwezigheid van de districtsraadsleden op bepaalde recepties, waarbij ik ontgoocheld was over de geringe aanwezigheid of interesse naar bepaalde voor Hoboken hoogtepunten, met name onder andere de afsluitende receptie tijdens de Japanse week.
Hierbij werd de nadruk gelegd op Nello en Patrache, onze Hobokense helden.

Tot zover het verslag van de commissiezitting.

Als Vlaams Belang fractie zullen wij steeds blijven ijveren om de burgers zo goed en zo snel mogelijk te informeren naar de werking van de districtsraad in zijn geheel !

Staf Wouters,
Fractieleider

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...