“Optredens zorgen voor sfeer in de stad”

Optredens zorgen voor sfeer in de stad

In de maand augustus kunnen liefhebbers hun muzikale dorst lessen met optredens in verschillende Antwerpse districten. De meeste optredens zijn gratis en bieden voor jong en oud wat wils.

 

Berchem

Van donderdag 20 tot zondag 23 augustus kunnen bezoekers weer vier dagen lang genieten in Bar Bilschans. Vanaf 14 uur is er telkens een propvol programma in het Brilschanspark. Voor kinderen is er onder andere de mogelijkheid een airbrush tattoo te laten zetten, een workshop goochelen, een klimmuur en boogschieten. Voor volwassenen staat onder andere yoga, een demonstratie wushu (oosterse vechtsport) en ‘headis’ (een mix van kopbal, tafeltennis en tennis) op het programma. Doorlopend is er een zomerbar en kan sport- en spelmateriaal ontleend worden. Ook is er elke avond een optreden: van de absurde moppen van Kamagurka tot de innemende liedjes van Jan Leyers.

Het volledige programma vindt u op www.berchem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

Deurne

In Deurne lopen de gratis vrijdagconcerten in het Openluchttheater Rivierenhof door in augustus. Les Truttes, Kenny B, De Ambrassband, Ian Siegal…het zijn maar enkele van de vele namen. Naast de avondconcerten staan er ook een heleboel namiddagconcerten op het programma met op 28 augustus het klassieke familieconcert ‘Carnaval der Dieren’ door Casco Phil. Het laatste vrijdagconcert vindt plaats op 4 september tijdens de Bevrijdingsfeesten met Milow en Reymer. De toegangsprijs voor dit enige betalende vrijdagconcert is 15 euro. Meer info en het volledige programma op www.openluchttheater.be.

 

Ekeren

In augustus weerklinkt er muziek in Ekeren. Op zaterdag 8 augustus om 12 uur stroomt de festivalweide in Hof De Bist vol voor de vijftiende editie van Cirque@Taque. Ook dit jaar blijft het festival gratis. Op de affiche staan namen als Team William, Compact Disk Dummies en Fiesta Salopetta. Meer info en het volledige programma vinden geïnteresseerden op www.cirqueat.be

 

Ekeren Zingt is ook opnieuw van de partij op 28 augustus om 19.30 uur. Het concept is eenvoudig: de deelnemers ontvangen teksten bij aankomst en zingen, samen met de podiumzangers, bekende liedjes mee. Tine Truwant en Trosduif geven het startschot. 

 

Hoboken

Camping Louisa maakt het vier woensdagavonden gezellig in park Sorghvliedt (Marneflaan 3). Om 19 uur opent de camping en kunnen bezoekers een hapje eten bij de retro-frituur ‘Het Frietfestijn’. Vanaf 20 uur starten de live-optredens, aansluitend volgt een straattheater-act. Artiesten zoals Ambrassband, Gregor Terror and the Calypso Gigolo’s, Big Dave en Renaud Lesire, Candye Kane & Band, Axl Peleman & band ft. Slongs Dievanongs, Une soirée avec Claude François '69 maken er hun opwachting. Camping Louisa vindt plaats op 5, 12, 19 en 26 augustus. Meer info en het volledige programma op www.uithuishoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

Wilrijk

Het Steytelinckpark is in augustus het decor voor twee uiteenlopende festivals.

 

Willrock biedt op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus een stevige portie rock en dance in het Wilrijkse Steytelinckpark (Sint-Bavostraat). De headliners dit jaar zijn Evil Invaders, Fresku, Dope D.O.D. en Peter Pan Speedrock. Zoals elk jaar is Willrock volledig gratis en zorgt de jeugddienst ervoor dat het hele gezin kan genieten van dit zomerfestival. Meer info en het volledige programma staan op www.willrock.be.

 

Sterk Onversterkt op zaterdag 29 augustus is een muziekfestival zonder elektriciteit. Op verschillende plekken in het park geven beginnende bands en gevestigde namen akoestische optredens. Het publiek kan niet alleen luisteren, maar ook zelf deelnemen aan muziekworkshops voor jong en oud. Tezelfdertijd vindt in het Steytelinckpark ‘Schaken in het park’ plaats, waarbij deelnemers kunnen genieten van een potje schaken in een groen decor. Meer info staat op www.sterkonversterkt.be.

 

Daarnaast zijn er uiteraard heel wat optredens tijdens de Wilrijkse jaarmarkt (maandag 10 augustus) en het voorafgaande weekend. Onder meer Get Ready!, Luc Steeno en Sergio passeren de revue op de Bist, maar de Wilrijkenaars kunnen ook zelf meedoen tijdens het meezingevenement ‘Swinging Bist’. Alle info over de jaarmarkt vindt u op www.1250jaarwilrijk.be, klik door naar jaarmarkt.

 

Muziek in de Wijk – verschillende districten

De karavaan van Muziek in de Wijk van Zomer van Antwerpen houdt tijdens de zomer halt op de gezelligste pleintjes in verschillende districten en zorgt overal voor een echt wijkfeest. Naast optredens van internationale bands zijn er voorprogramma's met lokaal talent. Het volledige programma vindt u op de website www.muziekindewijk.be.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...