“Openingsuren stadsdiensten op 1 mei”

Op zondag 1 mei (Dag van de Arbeid) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten.  

 

Hieronder volgt een korte opsomming van enkele diensten.

 

Diensten die open zijn ondanks de feestdag op zondag:

·         Net zoals elke winkelzondag (eerste zondag van de maand) is de stadswinkel op 1 mei open van 12 tot 16.45 uur.

·         De bezoekerscentra van Visit Antwerpen (de toeristische dienst) in het station Antwerpen-Centraal en op de Grote Markt zijn open van 9 uur tot 16.45 uur.

·         De politie is zoals steeds 24 uur op 24 bereikbaar via het noodnummer 101 en de Blauwe Lijn (0800 123 12). De regiokantoren aan de Unolaan en de Oudaan zijn zondag en maandag open van 7 uur tot 18.30 uur, de andere politiekantoren zijn gesloten.

 

Diensten die normaal op zondag open zijn, maar op 1 mei gesloten:

·         De stedelijke musea zijn op zondag 1 mei gesloten.

·         De stedelijke zwembaden en sportlocaties zijn eveneens gesloten.

·         Bibliotheek Permeke is de enige bib die normaal open is op zondag, maar is gesloten op 1 mei.

 

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

 

Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op zaterdag 30 april is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 13 uur. Op zondag 1 mei is het stedelijk contactcenter gesloten.

 

De afvalophaling van zondag op maandag en op maandag overdag verloopt normaal. Antwerpenaars kunnen alle info vinden op hun ophaalkalender. Ze vinden de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

———————————————-einde persbericht————————————————-

Meer info over dit persbericht:

Dirk Delechambre, tel. 0475 63 65 65, dirk.delechambre@stad.antwerpen.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...