“Nieuwe fase in werken Hendriklei”

In de Hendriklei werkt Aquafin volop aan de aanleg van een nieuwe rioolcollector. De districten Antwerpen en Hoboken grijpen deze werkzaamheden aan om de straat opnieuw aan te leggen. Er komen veilige fietspaden en verkeersremmende maatregelen aan de scholen.

 

Vanaf maandag 16 maart wordt een verkeersplateau aangelegd aan het kruispunt van de Lageweg met de Emiel Vloorsstraat, waar de huidige werfzone zich bevindt. Deze werken nemen vijf dagen in beslag. Voetgangers kunnen er nog steeds passeren, en fietsers ook als ze afstappen. Voor gemotoriseerd verkeer blijft er een omleiding. In diezelfde periode wordt asfalt gelegd in de Emiel Vloorsstraat tussen de lichten en de Lageweg en in de Hendriklei tot aan de Maurits Sabbelaan.

 

Maandag 23 maart schuiven de werken op naar het deel van de Hendriklei tussen de Maurits Sabbelaan en de Weerstandlaan waar de riolering vervangen wordt en de straat en voetpaden worden heraangelegd. Het kruispunt met de Weerstandlaan blijft open voor verkeer. Deze fase wordt voor het bouwverlof afgewerkt.

 

———————————————-einde persbericht————————————————-

Meer info over dit persbericht:

Sofie Verhesen, wijkcoördinator Hoboken, tel. 03 338 30 28, wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be

Verantwoordelijke districtsschepenen: Tom De Boeck bevoegd voor openbaar domein in district Hoboken – Paul Cordy bevoegd voor publiek domein in district Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...