Naamgeving nieuwe verbindingsbrug district Hoboken

Tijdens een commissievergadering werd uitgebreid tekst en uitleg gegeven over de definitieve benaming van de nieuwe verbindingsbrug, brug die een verbinding vormt tussen de wijk ‘Kiel’ en ‘Hoboken’.   Het gaat hier om een niet alledaags, maar wel over één van de  grootste openbare projecten van de laatste jaren in Hoboken.  Dit project verdient dan ook een gepaste naam!

Momenteel draagt het project de naam ’s Heerenpolder.  Deze naam is terug te vinden in geschiedkundige boeken over Hoboken.  De naam ’s Heerenpolder  verwijst naar ‘de heren van de polder’.  Heren die destijds de tactiek van de onderdrukking hanteerden. De geschiedenis heeft ondertussen al meermaals aangetoond wat onderdrukken betekent!

De naam ‘s Heerenpolderbrug is dus een naam waar we niet fier kunnen op zijn.  Vlaams Belang betreurt dan ook ten zeerste dat de straatnamencommissie het advies heeft gevolgd van het stadsarchief.  Dit stadsarchief baseert zich op de gemeentekaart van Hoboken, daterend van 1860, waarop de naam ’s Heerenpolder te vinden is.

Vlaams Belang lanceert een tegenvoorstel en opteert voor de naam “Zuytwint brug”.  Deze naam is heel wat meer van toepassing voor dit project.  Deze naam verwijst naar het  Zuiderdistrict Hoboken, waar de zuidwestenwinden overheersen, en windenergie wordt misschien energie van de toekomst!

Staf Wouters
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...