“Jaarmarktweekend palmt Hoboken in”

Jaarmarktweekend palmt Hoboken in

Zondag 20 en maandag 21 september staat het district Hoboken weer in het teken van het Jaarmarktweekend. Met onder andere verschillende marktjes, een replica van een Minerva-tank, Hoboken Zingt en vuurwerk beloven het twee goedgevulde dagen te worden.

 

Hieronder vindt u een greep uit het programma. Geïnteresseerden kunnen deze info ook raadplegen op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

·         Driemaal markt op zondag
Op zondag staan er maar liefst drie markten op het programma. Op de Kioskplaats stellen Hobokense verenigingen zich voor. Op de ambachtenmarkt ontdekken bezoekers oude beroepen. Het UiThuis voorziet in een pop-upbar en optredens. In de Kapelstraat, op de Kioskplaats en Lelieplaats is een rommelmarkt.
zondag 20 september van 10 tot 17 uur (rommelmarkt tot 18 uur)
gratis

·         Kampement met replica Minerva-tank
Om honderd jaar WOI te herdenken staat er op het grasplein aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk een levensecht kampement met veldkeuken en verpleegpost. Bezoekers kunnen er ook gaan kijken naar een replica van een gepantserde Minerva.
zondag 20 september van 10 tot 18 uur
gratis

·         Beestjes en braderij op maandag
Maandag is het jaarmarkt in het centrum en braderij op de Kioskplaats, Lelieplaats en in de Kapelstraat. Met standjes, eetkraampjes, terrassen, kermis en straatanimatie wordt het een gezellig gebeuren. In park Broydenborg kunnen bezoekers uitrusten op een terras en smullen van pannenkoeken. Op de Lelieplaats is er een autoshow. Op de Kioskplaats kunnen liefhebbers naar vissen kijken op de aquashow van Gracilis. Een jaarlijkse traditie is ook de veeprijskamp. In de Paul-Henri Spaaklaan staan de paarden, ezels en pony’s. Schapen en geiten vindt u in de dreef van park Sorghvliedt, melkkoeien aan de Marneflaan en vleeskoeien op de parking in de Paul-Henri Spaaklaan.
maandag 21 september van 8 tot 16 uur
gratis

·         Heel Hoboken Zingt
Maandagavond is iedereen welkom in park Sorghvliedt voor Hoboken Zingt. Muzikanten van Shift-Lock spelen bekende meezingers, vooral Nederlandstalige liedjes. De aanwezigen volgen de teksten, geprojecteerd op een groot scherm, zodat ze uit volle borst kunnen meezingen.
maandag 21 september van 17 tot 20.15 uur
gratis

·          Vuurwerk in het park
Het jaarmarktweekend eindigt met een spetterend vuurwerk op de atletiekpiste in park Sorghvliedt.
maandag 21 september van 20.30 tot 21 uur
gratis

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...