Informatieve vraag van raadslid Staf Wouters aan schepen Voorhamme i.v.m. artikel verschenen in de Nieuwe Antwerpenaar: 


Momenteel is de koopjesperiode nog volop aan de gang in gans Vlaanderen. Zo ook in Antwerpen waar naar verluidt de eerste cijfers zeer positief zouden zijn.


Koopjesperiode ook die er alsnog zou voor moeten zorgen dat een deel van de periode waarin het minder goed ging bij een aantal handelaars goedgemaakt kon worden.


De bedoeling is dan wel dat mensen massaal afkomen op de koopjes.


Groot was dan ook mijn verwondering enerzijds, en mijn verontwaardiging anderzijds, dat ik een artikel moest lezen in de Nieuwe Antwerpenaar waarin een aantal tips stonden die volledig indruisen tegen de politiek van onze stad om shoppen te promoten in Antwerpen.


In tijden waarin we geconfronteerd worden met faillissementen, sluitingen, leegstand van winkels, reorganisaties allerhande en noem maar op,liet men in bewust artikel een styliste van het magazine Flair aan het woord. Indien we de dame in kwestie moeten volgen in haar theorie, zouden we met zen allen buiten de stad moeten gaan shoppen, en wel bepaald in de vele outletshops die momenteel overal hun opwachting maken buiten onze stad.


Tevens maakte deze dame reclame of deed ze als het ware een oproep om thuis te blijven en onze slag te slaan op het internet, met name online kopen.


Als dit de weg is die men vanuit Antwerpen wil inslaan, dan zullen er nog meer handelszaken en voornamelijk kleinere zelfstandigen gedoemd zijn te verdwijnen uit onze stad.


 


Daarom volgende vragen:


 


– Heeft de schepen weet van bewust artikel in de Nieuwe Antwerpenaar, editie n° 35 van 15 januari 2011?


– Hoe staat de schepen tegenover dit artikel?


– Wie is er verantwoordelijk voor de plaatsing van zulke artikels in de Nieuwe Antwerpenaar?


– Streeft dit college er niet naar om juist zoveel mogelijk mensen naar Antwerpen te lokken om te shoppen?


– Gaat de stad nog akties ondernemen naar de toekomst toe om Antwerpen als shoppingstad bij uitstek te promoten?


– Worden kleine zelfstandigen door zulke artikels niet benadeeld?


– Kan er vanuit de stad een rechtzetting via de Nieuwe Antwerpenaar verschijnen naar de plaatselijke middenstand toe, waarin ze afstand neemt van bewust artikel?

Staf Wouters
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...