Informatieve vraag van raadslid Staf Wouters aan schepen Heylen met betrekking tot de sluiting van het dagbladmuseum in Hoboken BRC KC 24 februari 2011

Het dagbladmuseum eerder gevestigd aan de Lombardenvest en de Kammenstraat in Antwerpen, en wegens plaatsgebrek en onvoldoende opslagruimte verhuist naar de Kapelstraat in Hoboken, sluit onherroepelijk zijn deuren.


Stichter en bezieler George Blommaert heeft momenteel de gezegende leeftijd van 75 jaar, en vind tot groot spijt geen overnemer voor zijn museum.


Heel zijn verzameling uit de Kapelstraat wordt overgebracht naar Aartselaar tevens de plaats waar hij woont.


Voor Hoboken is dit weer een serieuze klap dat dit museum verdwijnt. Dit betekend weeral een sterkhouder die verdwijnt uit het centrum van Hoboken!


Maar niet alleen voor Hoboken betekend dit een klap. Ook voor de vele Antwerpenaren. Immers de vrees bestaat dat belangrijke historische stukken uit het museum in de vergetelheid of zelfs verloren zouden kunnen gaan!


 


Daarom volgende vragen:


 


– Kan de schepen mij uitleggen wat het dagbladmuseum voor Antwerpen betekend, bezienswaardigheid, historische waarde, enz..?


– Is er vanuit de stad een bereidheid om de historische stukken uit het museum te verwerven zodat ze nooit verloren zouden kunnen gaan ?


– Is er hieromtrent al een toenadering vanuit de stad geweest naar de heer Blommaert toe?


– Wil men vanuit de stad geld vrijmaken teneinde de historische stukken uit het museum te verwerven?


– Kan het pand in de Kapelstraat eventueel aangekocht worden door de stad teneinde het museum te behouden zodat het levenswerk van de stichter en bezieler George Blommaert niet verloren gaat ?

Staf Wouters
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...