Informatieve vraag van raadslid Staf Wouters aan schepen Heylen i.v.m. "Antwerpen verwaarloost Nello en Patrasche" – BRC KC 20 mei 2010


In heel Azië zijn het jongentje Nello en zijn hond Patrasche helden, maar in Vlaanderen kent bijna niemand hen. Dit betreurenswaardig item mocht ik vernemen via de krant. Naar aanleiding van een tentoonstelling en de uitgave van een boek wordt het duidelijk hoe dat komt.


 


Sinds zeven jaar houden de filmmakers An van Dienderen en Didier Volckaert zich bezig met het verhaal van Nello en Patrasche.


Dit resulteerde uiteindelijk in de uitgave van een boek en daaraangekoppeld de organisatie van een tentoonstelling.


Naar aanleiding van deze initiatieven is de tijd rijp om eindelijk dit beroemde duo toeristisch op het voorplan te brengen, niet alleen naar Aziatische bezoekers toe, maar ook en vooral naar heel Vlaanderen toe! Immers dit verhaal is uiteindelijk weinig bekend in de rest van Vlaanderen.


 


Daarom volgende vragen:


 


– Is de schepen zich bewust over de terechte kritiek die er bestaat i.v.m. de verwaarlozing in Antwerpen van Nello en Patrasche?


– Moeten deze volkshelden volgens de schepen niet meer op het voorplan gebracht worden, zeker vanuit toeristisch oogpunt?


– Zijn er hieromtrent al initiatieven ter overweging genomen?


– Is het misschien de bedoeling van de stad Antwerpen om zich alleen maar toeristisch te profileren als mode-en diamantstad?


– Wordt de populariteit van Nello en Patrasche vanuit de stad niet onderschat?


– Werd er al gedacht aan een doorgedreven samenwerkingsverband met het district Hoboken teneinde Nello en Patrasche beter te promoten?


– Kan er ter overweging genomen worden om het verhaal van Nello en Patrasche beter te promoten naar Vlaanderen toe? (opstarten van grote promotiecampagne).


– Kan er niet ter overweging genomen worden om naar de toekomst toe over te gaan tot het inrichten van een permanente tentoonstelling over dit voor Hoboken en Antwerpen beroemde duo?


– Gaat men het district Hoboken betrekken vanuit de stad met betrekking tot het eventueel bespreken van initiatieven naar het promoten van Nello en Patrasche toe?


 

Staf Wouters
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...