“Geen zwaar verkeer meer mogelijk over Krugerbrug”

De stad Antwerpen analyseerde recent de staat van de Krugerbrug in Hoboken. Daaruit bleek dat de brug niet meer geschikt is om verkeer zwaarder dan 3,5 ton toe te laten. De stad plaatst vandaag een verbodsbord dat duidelijk maakt aan zwaarder vervoer dat zij een andere weg moeten nemen.

 

Omdat de veiligheid van de weggebruikers een prioriteit is voor de stad, laat ze de bruggen en wegen op haar grondgebied regelmatig controleren. Bij een recente test bleek dat de Krugerbrug in Hoboken niet meer voldoende garanties biedt aan zwaar wegverkeer om veilig de spoorweg te kruisen.

 

De stad laat daarom een verbodsbord plaatsen dat aan weggebruikers duidelijk maakt dat verkeer van meer dan 3,5 ton niet over deze brug mag rijden. Naast het verkeersbord zal in de toekomst belijning duidelijk maken hoe zwaarder verkeer vlot naar de Herenpolderbrug rijdt.

 

Op vraag van het district Hoboken onderzoekt de stad welke verdere instandhoudingswerken uitgevoerd moeten worden aan de brug. Zo liet de stad al de losse betondelen verwijderen. Dit komt niet enkel het doorgaand verkeer ten goede, maar verhoogt ook de veiligheid op het onderliggende fietspad en de spoorweg. Onlangs beveiligde de stad ook de recent beschadigde balustrade. Voetgangers, fietsers en personenwagens kunnen nu terug veilig over de brug.

 

Alternatieve route

Vrachtwagens die meer dan 3,5 ton wegen, bereiken Petroleum Zuid via de nabijgelegen Herenpolderbrug en de Mazoutweg of via de Emiel Vloorstraat en de Generaal Armstrongweg/d’Herbouvillekaai.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...