“Eerste drinkwaterfontein op het Majoor Maelfaitplein”

Het districtscollege nodigt de pers uit op de inhuldiging van het eerste drinkwaterfonteintje in Hoboken op vrijdag 27 mei om 16 uur op het Majoor Maelfaitplein.

 

Tom De Boeck: “Het drinkwaterfonteintje wordt geplaatst op vraag van de jongeren. Het is het eerste kraantje in een hele reeks die we zullen plaatsen (verdere locaties die onderzocht worden: het speelplein aan de Paul Vekemanslaan, de openluchtfitness aan Fort 8, het speelplein aan het Constantin Meunierplein en tot slot bij de heraanleg van de Kioskplaats). Hoboken is hét zuiderdistrict aan de oevers van de Schelde met een prachtige verbinding aan het veer. Jammer genoeg leven we al te vaak met onze rug naar de Schelde. De installatie van deze drinkwaterfonteintjes is de eerste, zij het symbolische, stap om deze link met de Schelde te maken. En drinkbaar water is een basisrecht.” 

 

Hobokenaars en buurtbewoners zijn uitgenodigd vanaf 16 uur om samen het glas te heffen. Ze kunnen hun glas water pimpen met biodynamische smaakjes zoals kweepeer, berkenblad, rode bessen, appel en peer. Er is ook in kinderanimatie voorzien door vzw Formaat.

———————————————-einde persbericht————————————————-
Meer info over dit persbericht:
Sylvia Mortelmans, wijkcoördinator, tel. 03 338 30 28, wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be

Verantwoordelijke districtsschepen: Tom De Boeck, districtsschepen voor openbaar domein

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...