Crisis slaat keihard toe in Hoboken

Na velgenfabrikant Hayes-Lemmerz sluit nu ook metaalgieterij MGG Giesen de deuren. Dit slechte nieuws mocht men in Hoboken vernemen voor de tweede keer in amper één jaar tijd. Aanleiding voor gemeenteraadslid Staf Wouters om in naam van de Antwerpse Vlaams Belangfractie de bevoegde schepen voor economie te interpelleren.

Staf Wouters wou weten of de stad zijn rol als bemiddelaar wou of kon spelen tussen de arbeiders en bedienden enerzijds, en de directie van Giesen anderzijds. Via deze bemiddeling wou het Vlaams Belang bekomen dat de arbeiders en bedienden een aanvaardbaar sociaal reddingsplan konden bekomen.

Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat de werknemers de nodige ondersteuning moeten krijgen bij het zoeken naar een nieuwe job. Het raadslid gaf de bedenking mee om zoveel mogelijk jobs vast te houden in deze barre tijden van crisis.

Dit kan op velerlei manieren, van overleg tot het eventueel aanbieden van jobs bij de stad en dit voor werknemers die plots op straat komen te staan wegens de sluiting van hun bedrijf.

Staf Wouters vroeg dan ook of de bevoegde schepen wou onderzoeken of er mogelijkheden zouden bestaan om eventueel een job aan te bieden bij de stad voor de werknemers van het bedrijf Giesen te Hoboken.

Tot slot stelde hij nog dat door de sluiting van deze twee ondernemingen binnen het jaar  537 jobs verloren gaan, wat voor Hoboken uiteraard een zware aderlating betekent. Als één van de reddingsmiddelen dacht hij dan meer specifiek aan het inschakelen van het Stedelijk Agentschap Werk en Economie voor de begeleiding van de betrokken ontslagen werknemers.

Staf Wouters
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...