“Bereikbaarheid stadsdiensten op feestdagen”

Op zondag 27 maart (Pasen) en maandag 28 maart (Paasmaandag) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten.

 

Hieronder volgt een korte opsomming van de belangrijkste diensten.

 

Diensten die open zijn ondanks de feestdag op zondag en maandag:

·         De stedelijke musea zijn zoals steeds open op zondag maar zijn uitzonderlijk ook geopend op Paasmaandag. Enkel het Letterenhuis is zowel op zondag als maandag gesloten.

·         De bezoekerscentra van Visit Antwerpen (de toeristische dienst) in het station Antwerpen-Centraal en op de Grote Markt zijn open van 9 uur tot 16.45 uur op zondag en maandag.

·         De stedelijke zwembaden zijn open op Paasmaandag (maar gesloten op zondag).

·         De politie is zoals steeds 24 uur op 24 bereikbaar via het noodnummer 101 en de Blauwe Lijn (0800 123 12). De regiokantoren aan de Unolaan en de Oudaan zijn zondag en maandag open van 7 uur tot 18.30 uur, de andere politiekantoren zijn gesloten.

 

Diensten die normaal open zijn op zondag, maar nu gesloten:

·         De stedelijke zwembaden zijn gesloten op zondag (maar open op Paasmaandag).

·         De stedelijke sportlocaties zijn zowel op zondag als maandag gesloten.

·         Bibliotheek Permeke is de enige bib die normaal open is op zondag, maar is gesloten op 27 maart. Ook op 28 maart is de bib gesloten.

 

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

 

Geen afvalophaling omwille van feestdagen

Op zondag 27 en maandag 28 maart wijzigt de afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil aanbieden tussen maandagavond 20 uur en dinsdagmorgen 7 uur. Het afval wordt dan dinsdag opgehaald.

 

Bij twijfel kijken Antwerpenaars het best hun ophaalkalender goed na. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

Op 27 en 28 maart zijn de containerparken gesloten.

 

Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op zondag 27 en maandag 28 maart is het stedelijk contactcenter gesloten. Op zaterdag 26 maart is het stedelijk contactcenter wel geopend van 9 tot 13 uur.

 

———————————————-einde persbericht————————————————-

Meer info over dit persbericht:

Dirk Delechambre, tel. 0475 63 65 65, dirk.delechambre@stad.antwerpen.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...